Un copil de 5 ani, din Galați, a fost răpit chiar de tatăl său. Ce l-a determinat pe bărbat să facă asta

Un copil de 5 ani, din Galați, a fost răpit chiar de tatăl său. Ce l-a determinat pe bărbat să facă asta Sursa Foto: Profimedia
  • Un copil de cinci ani a fost răpit joi, în Galaţi.
  • Autorul răpirii este tatăl său, care a apelat la ajutorul unui taximetrist.
  • Copilul a fost găsit de jandarmi.

Incidentul s-a produs joi şi a fost anunţat la numărul unic de urgenţă 112. Tatăl a fugit cu copilul de cinci ani, care fusese încredinţat mamei, în urma divorţului.

El a părăsit oraşul Galaţi şi, potrivit martorilor, s-a îndreptat către localitatea Şendreni aflată la aproximativ 10 kilometri distanţă.

Taxiul în care se aflau şoferul, tatăl şi copilul a fost găsit de jandarmi în localitatea menţionată. În prealabil, poliţiştii au oprit toate taxiurile care treceau pe şoseaua dintre Galaţi şi Şendreni.

Copilul a fost recuperat şi este nevătămat.

„Până în localitatea Şendreni jandarmii au oprit toate taxiurile care circulau pe drumul public, fără a se identifica vreun copil. Ajuns în localitate, echipajul de jandarmerie a scotocit toate străduţele din comună, iar la un moment dat s-a intersectat cu un taxi în care au fost văzuţi doi bărbaţi şi un copil.

Autoturismul a fost oprit imediat, iar la controlul maşinii a fost găsit un copil în vârstă de 5 ani, care dormea pe bancheta din spate”, au declarat reprezentanţii Jandarmeriei Galaţi.

Jandarmii au stabilit faptul că tatăl, în vârstă de 42 ani, a primit copilul de la fosta soţie în urmă cu o săptămână, iar joi dimineaţă s-a hotărât să îl ducă la mama lui. Se pare că în momentul în care s-au văzut, foştii soţi s-au certat, iar bărbatul a decis să plece cu copilul.

„În momentul în care fosta soţie a coborât să ia copilul, bărbatul a dorit să urce în apartament însă a fost refuzat, motiv pentru care a hotărât să nu îl lase mamei şi a decis să meargă în localitatea Şendreni, la fosta cumnată.

Ajuns aici, după o discuţie cu fosta sa rudă, tatăl s-a răzgândit şi a decis să plece. Pe o stradă din localitate, maşina a fost interceptată şi oprită de către echipajul de jandarmerie”, au precizat cei de la Jandarmerie.

Copilul a fost încredinţat mamei, iar cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul secţiei de poliţie pentru audieri.