• Declic cere pedepse mai dure pentru agresorii sexuali
  • La ministerul Justiție a fost azi un protest cu jucării de pluș.
  • Simbolul copilăriei a fost folosit de comunitatea Declic pentru a atrage atenția că, în România, agresorii sexuali scapă mult prea ușor.

După ce au strâns peste 33.000 de semnături la petiția „Nu mai lăsați prădătorii sexuali să scape”, activiștii au cerut să discute cu ministrul Cătălin Predoiu și procurorul General. Au fost primiți însă de consilieri din Ministerul Justiției.

„Cum puteţi dormi noaptea, domnule ministru Cătălin Predoiu, cum puteţi dormi noaptea doamna procuror general Gabriela Scutea, ştiind că într-un singur an, din 788 de agresori sexuali, doar 3 au ajuns la închisoare?

Am făcut referire la un copil de doar 6 ani, care a fost abuzat sexual de tată. În cazul agresorului, s-a dat şi o condamnare, ştiţi cât a fost? De doar 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Avem şi o condamnare la CEDO într-un caz. Mai mulţi judecători de la mai multe instanţe din ţară au ajuns la concluzia că acest copil de nici 11 ani şi-a provocat agresorii, motiv pentru care nu a fost viol, a fost act sexual consimţit”, s-au plâns cei de la Declic.