• Băiatul de șase ani care și-a împușcat învățătoarea într-o școală primară din statul american Virginia este puțin probabil să fie acuzat, a declarat un procuror.
  • Poliția a declarat că copilul a adus arma în rucsacul său la Școala primară Richneck pe 6 ianuarie.
  • Autoritățile din orașul Newport News nu au decis încă dacă vreun adult va fi acuzat penal în acest caz.

Un băiat de șase ani care și-a împușcat învățătoarea într-o școală primară din statul american Virginia este puțin probabil să fie acuzat, a declarat un procuror.

Procurorul orașului Newport News, Virginia, a declarat miercuri că nu va cere punerea sub acuzare a băiatului de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea de la școala primară în luna ianuarie, dar nu a decis încă dacă vreun adult asociat cu acest caz ar putea fi tras la răspundere penală. Miercuri, Howard Gwynn, procurorul Newport News Commonwealth’s Attorney, a declarat că biroul său nu va solicita formularea de acuzații împotriva băiatului.

El a spus că „perspectiva ca un copil de șase ani să poată fi judecat este problematică”, deoarece copilul este prea mic pentru a înțelege sistemul juridic, a declarat el pentru NBC News. Poliția a declarat că copilul a adus arma în rucsacul său la Școala primară Richneck pe 6 ianuarie.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Abigail Zwerner, profesoara în vârstă de 25 de ani, a fost împușcată în mână și în piept, dar a supraviețuit.

„După ce analizăm toate faptele, vom acuza orice persoană sau persoane despre care credem că putem dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că au comis o infracțiune.”

Arma de foc a fost cumpărată legal și aparținea mamei copilului, a declarat poliția. În urma împușcăturilor, familia băiatului de 6 ani a declarat într-un comunicat că arma era „securizată” în casă și că „întotdeauna s-au ocupat să dețină în mod responsabil arme de foc și să le țină armele de foc departe de accesul copiilor”.