• Băiatul de șase ani care și-a împușcat învățătoarea într-o școală primară din statul american Virginia este puțin probabil să fie acuzat, a declarat un procuror.
  • Poliția a declarat că copilul a adus arma în rucsacul său la Școala primară Richneck pe 6 ianuarie.
  • Autoritățile din orașul Newport News nu au decis încă dacă vreun adult va fi acuzat penal în acest caz.

Un băiat de șase ani care și-a împușcat învățătoarea într-o școală primară din statul american Virginia este puțin probabil să fie acuzat, a declarat un procuror.

Procurorul orașului Newport News, Virginia, a declarat miercuri că nu va cere punerea sub acuzare a băiatului de 6 ani care și-a împușcat învățătoarea de la școala primară în luna ianuarie, dar nu a decis încă dacă vreun adult asociat cu acest caz ar putea fi tras la răspundere penală. Miercuri, Howard Gwynn, procurorul Newport News Commonwealth’s Attorney, a declarat că biroul său nu va solicita formularea de acuzații împotriva băiatului.

El a spus că „perspectiva ca un copil de șase ani să poată fi judecat este problematică”, deoarece copilul este prea mic pentru a înțelege sistemul juridic, a declarat el pentru NBC News. Poliția a declarat că copilul a adus arma în rucsacul său la Școala primară Richneck pe 6 ianuarie.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Abigail Zwerner, profesoara în vârstă de 25 de ani, a fost împușcată în mână și în piept, dar a supraviețuit.

„După ce analizăm toate faptele, vom acuza orice persoană sau persoane despre care credem că putem dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că au comis o infracțiune.”

Arma de foc a fost cumpărată legal și aparținea mamei copilului, a declarat poliția. În urma împușcăturilor, familia băiatului de 6 ani a declarat într-un comunicat că arma era „securizată” în casă și că „întotdeauna s-au ocupat să dețină în mod responsabil arme de foc și să le țină armele de foc departe de accesul copiilor”.