Criticul Kremlinului, Aleksei Navalnîi, va supraviețui otrăvirii, anunță fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania

Sursa foto: Profimedia
  • Aleksei Navalnîi și-ar putea reveni în câteva luni
  • Spitalul Charite din Berlin, unde este internat politicianul, nu a oferit detalii privind starea lui de sănătate
  • Duminică, echipa lui Navalnîi urma să susțină un briefing pe YouTube despre “otrăvirea lui Aleksei”

“Aleksei Navalnîi va supraviețui otrăvirii, dar va lipsi luni de zile de pe scena politică”, spune fondatorul ONG-ului care l-a transportat în Germania, Jaka Bizilj. Cu toate astea, spitalul Charite din Berlin, unde este internat politicianul, nu a oferit detalii despre starea lui de sănătate.

Navalnîi, una dintre cele mai cunoscute figuri ale opoziției din Rusia și un critic constant al președintelui Vladimir Putin, a fost transportat sâmbătă la un spital din Berlin pentru a fi tratat de medicii germani, scrie Reuters.

Politicianul în vârstă de 44 de ani, se afla în comă indusă atunci când a fost evacuat din orașul sibian Omsk.

Duminică, echipa lui Navalnîi urma să susțină un briefing pe YouTube despre “otrăvirea lui Aleksei”, dar ulterior a anulat-o spunând că nu sunt pregătiți, a scris purtătorul de cuvânt al politicianului, Kira Yarmysh.

Un tabloid rusesc, citat de presa occidentală, a dezvăluit că Aleksei Navalnîi se afla de mai mult timp sub filajul strict al FSB. Înainte ca să se simtă rău în timpul zborului, Navalnîi a fost urmărit “îndeaproape” ofițerii FSB, inclusiv unde s-a cazat, cu cine a vorbit sau ce a mâncat.