• Şedința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii pentru alegerea președintelui şi vicepreședintelui Consiliului a avut loc joi
  • La ședința CSM a participat și președintele Klaus Iohannis
  • Funcția de președinte a fost deținută, în 2020, de judecătorul Nicoleta Margareta Țînț

Judecătorul Bogdan Mateescu a fost ales în funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar procurorul Florin Deac în funcția de vicepreședinte, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din sistem. Alegerile au avut loc joi, în ședința de plen.

Mateescu a primit 13 voturi „pro”, 3 „împotrivă”, iar alte două voturi au fost anulate.

Şedința Plenului CSM pentru alegerea președintelui şi vicepreședintelui Consiliului s-a întrunit, joi, de la ora 12.00, la Facultatea de Drept din București.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La ședință, unde s-a prezentat și bilanțul Consiliului Superior al Magistraturii, a participat și președintele Klaus Iohannis, care a susținut o alocuțiune.

Procesul de reparare a legilor justiției a început, dar procesul nu a fost finalizat din cauză că majoritatea parlamentară este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, spune Klaus Iohannis la ședința CSM: „S-a și dedicat trup și suflet adoptării unor legi menite să-i apere pe infractori”.

Ne revedem într-un context total atipic pentru întâlnirile de prezentare a raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii, în acest an marcat de pandemia de COVID-19, care a afectat întreaga lume. Confruntați cu o criză sanitară de o amploare fără precedent, cu implicații în toate domeniile vieții sociale, am fost cu toții nevoiți să ne adaptăm. Răspunsul la această situație dramatică, în care pe primul loc se află, evident, sănătatea românilor, nu a fost și nu este unul deloc simplu. În aceste vremuri dificile, misiunea justiției de a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor a rămas însă la fel de actuală și de importantă”, afirmă Klaus Iohannis la ședința anuală de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

El adaugă că măsurile impuse pentru protejarea sănătății publice au determinat, inevitabil, modificări semnificative în derularea activităților curente din justiție.

Pentru funcția de președinte al CSM, funcție deținută în prezent de judecătorul Nicoleta Margareta Țînț, candidează judecătorii Evelina Mirela Oprina și Mihai Bogdan Mateescu.

Pentru funcția de vicepreședinte, deținută în prezent de Tatiana Toader, candidează procurorul Florin Deac.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!