• Fostul ministru al Mediului poate fi urmărit penal de DNA
  • DNA îl acuză pe Alexe că a cerut mită 22 de tone de tablă
  • O șpagă nemaiauzită pe la noi și devenită imediat subiect de glume pe Facebook

Klaus Iohannis, președintele României sau partenerul de plantat copaci al lui Costel Alexe a aprobat urmărirea penală a fostului ministru al Mediului. DNA îl acuză pe Alexe că a cerut mită 22 de tone de tablă.

O șpagă nemaiauzită pe la noi și devenită imediat subiect de glume pe Facebook. Dacă te întrebi ce putea să facă Alexe cu 22 de tone de tablă, înseamnă că nu ai văzut imaginile cu ferma familei Alexe, evaluată de Ziarul de Iași la 1 milion de euro.

Domeniul e pe numele soției lui Costel Alexe, la fel ca firma la care au fost livrate cele 22 de tone de tablă, potrivit unor surse din anchetă.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Însă Alexe a divorțat de soție săptămâna trecută, scrie Ziarul de Iași, care lansează teoria că ar fi vorba despre o strategie pentru a pune la adăpost averea familiei, în cazul unei condamnări.

Valeriu Șuhan: „În general mă feresc să comentez dosarele care se află încă în cercetare. Dacă lucrurile s-au întâmplat așa cum le prezintă comunicatul DNA-ului, cred că mai degrabă avem de-a face cu o tâlhărie la drumul mare decât cu o luare de mită.”

„A luat mită 22 de tone de tablă e o chestie neobișnuită. Întrebarea este cum au fost transportate acele tone? (…) Ceea ce mi se pare extrem de grav este faptul că acest combinat din 2015 ar fi trebuit să îndeplinească condițiile de mediu. Neîndeplinirea acestor condiții de mediu și păsuirea îndeplinirii lor de către combinat a prejudiciat în mod grav întreaga suflare a României,” a mai adăugat Valeriu Șuhan pentru Aleph News.