• Protestatarii ruși anti-Kremlin, care au fost reținuți, descriu abuzul polițiștilor.
  • Unii dintre cei aflaţi în arest spun că au fost maltrataţi de forţele de securitate.
  • „Oamenii legii” au publicat imagini cu momentul în care unul dintre mascați stă deasupra unui jurnalist rus și îl trage de cap
  • Imaginile în care susținătorii lui Navalnîi sunt atacați de polițiști au stârnit indignare în întreaga lume.

Mii de oameni au fost arestaţi la protestele anti-Kremlin din Rusia. Unii, sunt încă în arestul poliţiei ruse și descriu ororile din închisori, relatează CNN.

Mulţi dintre ei au ajuns în închisori improvizate. Din imaginile apărute pe social media putem observa cum protestatarii stau înghesuiți într-o cameră de detenție. Dorm și câte trei pe un pat pentru că închisorile din Moscova sunt pline până la refuz.

“Eram singură într-o încăpere, împreună cu patru poliţişti şi unul mi-a spus: “ce, vrei o pungă de plastic pe cap?”. Pe un raft era o pungă de plastic, parcă ar fi fost pregătiţi pentru asta.”, povestește o tânără protestară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În același timp, au apărut imagini și cu un jurnalist rus, care este maltratat în timp ce este deținut în Vladivostok. Culmea, imaginile au fost publicate de „oamenii legii”.

Unul dintre mascați s-a urcat pe jurnalist, iar în același timp îl trage de cap și îi cere deținutului să se prezinte, ulterior îl întreabă dacă știe pentru ce a fost reținut.

Dialogul dintre cei doi:

Mascat: Numele și prenumele!

Jurnalist reținut: Shulga Ghenady Boris Borisovici!

Mascat: Știi de ce ai fost reținut?!

Jurnalist reținut: Cred că ghicesc!

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, a recunoscut că închisorile sunt pline, dar a adăugat că reacţia forţelor de ordine la protestele masive a fost una justificată.