• Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate apelurile fraţilor Tate, care au cerut să fie judecaţi în stare de libertate.
  • Instanţa a decis că rămân în arest preventiv.
  • Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondate apelurile fraţilor Tate, care au cerut să fie judecaţi în stare de libertate. Instanţa a decis că rămân în arest preventiv. Controversatul influencer Andrew Tate şi fratele său, Tristan, au fost arestaţi pentru 30 de zile în România, pentru trafic de persoane şi viol. Ei au contestat măsura, marţi, iar Curtea de Apel Bucureşti le-a respins contestaţiile, ca fiind nefondate. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Procurorii DIICOT împreună cu poliţişti din Bucureşti au făcut 5 percheziţii domiciliare într-o cauză în care se fac cercetări pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol.

Conform DIICOT, la începutul anului 2021, 4 suspecţi (doi cetăţeni britanici şi doi cetăţeni români) au constituit un grup infracţional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar şi al altor state, precum Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie, a infracţiunii de trafic de persoane.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA
XIAOMI LANSEAZĂ PRIMUL EV

Persoanele vătămate au fost recrutate de cetăţenii britanici prin inducere în eroare cu privire la intenţia de a întemeia o relaţie de căsătorie/concubinaj şi existenţa unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori.

Cu privire la infracţiunea de viol s-a reţinut că, în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale.