• Tribunalul din Barcelona a respins recursul formulat de Shakira împotriva urmăririi sale penale pentru șase presupuse infracțiuni împotriva fiscului.
  • Astfel, instanța menține rechizitoriul emis în iulie anul trecut de Juzgado de Instrucción 2 din Esplugues de Llobregat (Barcelona).
  • Judecătorul a emis rechizitoriul la finalul anchetei privind faptul că Shakira ar fi omis să plătească impozite în Spania în 2012, 2013 și 2014.

Tribunalul din Barcelona a respins recursul formulat de Shakira împotriva urmăririi sale penale pentru șase presupuse infracțiuni împotriva fiscului, a explicat Tribunalul Superior de Justiție din Catalonia (TSJC), informeaza Europapress.

Astfel, instanța menține rechizitoriul emis în iulie anul trecut de Juzgado de Instrucción 2 din Esplugues de Llobregat (Barcelona).

Judecătorul a emis rechizitoriul la finalul anchetei privind faptul că Shakira ar fi omis să plătească impozite în Spania în 2012, 2013 și 2014, deși era obligată să facă acest lucru deoarece acolo își avea domiciliul fiscal.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Shakira a negat acuzațiile în urmă cu un an

Cântăreața Shakira, acuzată de fraudă fiscală în Spania, a încercat să demonteze aceste a acuzații prin apărarea sa, argumentând că avea un certificat de rezidență permanentă în Bahamas și că până în 2015 prezența sa în Spania nu a depășit perioada care o obligă să plătească impozite.

Potrivit surselor judiciare, artista este cercetată pentru că ar fi fraudat 14,5 milioane de euro (aproximativ 17 milioane de dolari) între 2012 și 2014.

Principala dispută dintre părți a fost dacă actrița a locuit în Spania mai mult de 183 de zile pe an, perioada minimă pentru a dobândi statutul de rezident fiscal.

Plângerea procurorului se bazează pe rapoarte ale fiscului potrivit cărora Shakira a evitat plata impozitelor către autoritățile fiscale spaniole pretinzând că nu este rezidentă în Spania și ascunzându-și veniturile printr-o structură corporativă cu sediul în paradisuri fiscale.