• Curtea Supremă va face verificări în privința repartizării dosarului „Ferma Băneasa”
  • Curtea Supremă trebuie să redacteze și o motivare în acest caz
  • Scandalul a fost mutat în social media, unde postări ironice au apărut pe tema deciziilor definitive

Scandalul condamnării unui avocat în dosarul Ferma Băneasa continuă.
După revolta avocaților, Curtea Supremă de Justiție a anunțat că face verificări în privința repartizării aleatorii a dosarului la celebrul „Complet Negru”, condus de judecătorul Ionuț Matei. În paralel, în premieră și judecătorii CSM reacționează.

Se pot întâmpla multe lucruri în această speță. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) trebuie să decidă și să spună cât de aleatoriu este aleatoriul, în condițiile în care prin acest aleatoriu se ajunge ca spețele importante să fie judecate de același complet controversat, așa-numitul „Complet Negru” al ÎCCJ, condus de judecătorul Ionuț Matei.

Mai trebuie să rezolve o problemă Curtea Supremă: trebuie până pe 15 ianuarie să redacteze o motivare în acest caz foarte controversat. Și asta pentru că de câteva zile s-a generat un sentiment de frustrare și de revoltă nu numai în societate, ci și în justiție, pentru că se pune în discuție dreptul fundamental la apărare al unui om și autoritatea lucrului judecat printr-o decizie definitivă.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Astăzi au circulat pe rețelele de socializare tot felul de glume despre deciziile definitive ale justiției din România: „Ai o decizie definitivă? Și ce dacă? peste 10 ani vine judecătorul și spune – retractez!”