Dan Barna: Amendamentul UDMR nu desfiinţează SIIJ, ci o mută la Parchetul General. E de neacceptat

dan barna in sedinta de guvern. Foto: gov.ro
  • Amendamentul UDMR nu desfiinţează secția specială, ci mută SIIJ la Parchetul General, ceea ce este de neacceptat, spune Dan Barna.
  • Copreşedintele USR PLUS spune că o sesiune extraordinară fără o decizie a coaliţiei ar fi „prematură şi nefuncţională”.

„Concluzia este una foarte clară – amendamentul UDMR, care se află în momentul de faţă în comisia de la Senat, este unul care nu desfiinţează SIIJ. Amendamentul UDMR nu face decât să mute secţia specială dedicată magistraţilor la Parchetul General. Ori, nu ne putem permite ca stat să transmitem acest mesaj de reformă ca şi glumă, prin care în loc să desfiinţăm SIIJ, pur şi simplu schimbăm eticheta de pe uşă şi adresa de pe cartea de vizită şi mutăm o secţie specială dedicată tot magistraţilor la Parchetul General”, spune Dan Barna.

El apreciază situaţia ca fiind de neacceptat.

„Atât timp cât nu vo găsi în cadrul coaliţiei o variantă prin care recomandările şi solicitările Comisiei Europene şi avizul Comisiei de la Veneţia de desfiinţare a SIIJ în forma propusă de guvern… (…) Ideea propusă de UDMR, acest amendament toxic, prin care mutăm SIIJ la Parchetul General, dar rămâne tot o secţie dedicată magistraţilor, este de neacceptat şi cât timp nu găsim în coaliţie o soluţie, o sesiune extraordinară este prematură şi nefuncţională”, conchide liderul USR PLUS.