• Dan Chitic, avocat: CCR a clarificat că au prioritate față de lege dar nu față de Constituție.
  • Dan Chitic, avocat: Vă invit să discutați cu persoanele vaccinate să le întrebați ce le-a determinat să se vaccineze.
  • Andreea Ciucă: „Libertățile cetățenilor se vor duce pe apa sâmbetei”

Pentru că masei îi place să pună etichete, masa i-a pus mai multe etichete și avocatului Dan Chitic. Și asta pentru că omul are acest defect: să-și pună niște întrebări normale, să nu ia de bună, așa, pe nemestecate, ce spun unii și alții, mai ales cei cu funcții de autoritate. Din acest motiv, este considerat un controversat. Dan Chitic a venit la Marius Tucă Show pentru cea mai onestă discuție care poate exista în mediul online și pe cablu! Despre manipularea in situații de criză ca cea prin care am trecut, despre tentația Puterii de a acapara vieți.

Dan Chitic, despre pandemie

Dan Chitic, avocat: „Cel mai important experiment al ultimului an și jumătate nu e cel cu pandemia, e vorba de implementarea unui nou mod de a gândi, e vorba de o acceptare a unor reguli care înțelegi că sunt aberante. Vă invit să discutați cu persoanele vaccinate să le întrebați ce le-a determinat să se vaccineze? O să constatați că nu frica de boală, nu imunizarea pentru că marea majoritatea a înțeles că acest ser nu imunizează”

Dan Chitic, despre decizia CCR

Dan Chitic, avocat: „În mod firesc CCR a reafirmat supremația Constituției. Există un pasaj despre efectele pe care le-ar fi putut avea tratatele…CCR a clarificat că au prioritate față de lege dar nu față de Constituție. Au început să facă interpretări cu privire la lege. Interpretând MCV și recomandările că fiind acte cu putere normativă ceea ce nu se întâmplă. CCR a dat un comunicat extrem de explicit pentru faptul că statalitatea și starea de drept , nu stat de drept, starea de drept de constituționalitate trebuia păstrată și acest lucru este făcut cu acest comunicat care sper să anunțe decizia care să fie publicată în Monitorul Oficial”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Andreea Ciucă: „Libertățile cetățenilor se vor duce pe apa sâmbetei”

Andreea Ciucă, președinta Asociației Magistraților: „Existența SIIJ, comunicatele de presă, documentele referitor la existența SIIJ, avantajele pe care le are nu sunt făcute din spirit de castă, ca să fim mai grozavi decât alții, sunt făcute pe principiul dominoului pentru că dacă va pica judecătorul independent și procurorul care independent să dispună soluțiile drept și libertățile cetățenilor se vor duce pe apa sâmbetei. Acest serviciu public este instituit pentru cetățeni. Dacă vrem să avem judecători și procurori înfricoșați vom avea o justiție care ne va duce în prăpastie. Nu înseamnă că punem sub preș problemele din sistem. Ținem să analizăm în mod echilibrat”

Magistrații Curții Constituționale a României au stabilit, marți, că Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție este constituțională.

Dezbaterea în ședința publică din fața Curții Constituționale cu privire la excepția de neconstituționalitate a avut loc în 20 mai, iar decizia a fost pronunțată marți.