• Dana Gîrbovan a fost invitata Sorinei Matei în cadrul emisiunii OFF/ON THE RECORD
  • Am aflat care a fost prima impresie la discuțiile din camera juridică a Danei Gîrbovan, dar și care este cea mai bună garanție pentru independența funcțională a judecătorilor și procurorilor
  • Dana Gîrbovan : „Este un fel de scuză și de compromis pentru a desființa SIIJ”

Politicienii de la putere vor să desființeze Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în timp ce adevăratele probleme ale Justiției nu sunt rezolvate chiar de politicieni. Ce crede Dana Gîrbovan, președinte UNJR și șefa uneia dintre cele mai importante Curți de Apel din România, despre SIIJ, despre amendamentul privind superimunitatea magistraților, despre anchetarea magistraților de către DNA, despre implicarea serviciilor și ambasadelor în Justiție, dar și despre noile Legi ale Justiției, promovate de ministrul Stelian Ion, dosarul 10 august sau cazul Roșu, am aflat duminică, pe Aleph News.

Prima impresie la discuțiile din camera juridică

Dana Gîrbovan: „Eu am participat la discuțiile din camera juridică, ca invitat, ca reprezentant al Uniunii Naționale a judecătorilor din România, alături de celelalte asociații profesionale și am fost inițial neplăcut surprinsă și apoi de-a dreptul revoltată de modul în care au fost purtate aceste discuții, atât de politizat tot discursul împotriva SIIJ , fapt ceea ce a și determinat pe președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție și pe președintele CSM să părăsească sala.”

Cea mai bună garanție pentru independența funcțională a judecătorilor și procurorilor

Dana Gîrbovan: „Asta este problema SIIJ. Odată ce a fost catalogată de Curtea Constituțională ca fiind o garanție de independență, nu poți să o abrogi așa pur si simplu. Din acest motiv s-a venit cu acest aviz dar care nu cred că va rezista controlului de constituționalitate. Este un fel de scuză și de compromis pentru a desființa SIIJ.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM