Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat cu privire la o serie de reforme din România referitoare la organizarea judiciară. Curtea de Justiție a UE a decis marți că este la latitudinea autorităților naționale din România să decidă dacă înființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ) respectă cererile de independență.

Judecătorul Dana Gîrbovan a venit la „Marius Tucă Show” pentru a oferi un punct de vedere pe această temă controversată.

„Este vorba de o decizie așteptată. Noi am susținut în mod contatant că înființarea SIIJ a fost necesară. Am venit cu exemple de fiecare dată și a există un raport care a clarificat acest aspect.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Curtea spune așa: din expunerea de motive nu a reieșit foarte clar de ce a fost necesară desființarea SIIJ. Instanțele naționale și Parlamentul vor fi obligate să facă această analiză”, a spus Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”.

Magistratul a punctat că statul român trebuie să țină cont de recomandările MCV.

Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat cu privire la o serie de reforme din România referitoare la organizarea judiciară, la regimul disciplinar al magistraților, precum și la răspunderea patrimonială a statului și la răspunderea personală a judecătorilor pentru erori judiciare.