Dana Gîrbovan, despre hotărârea CJUE, legată de SIIJ: „Este o decizie așteptată”

Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat cu privire la o serie de reforme din România referitoare la organizarea judiciară. Curtea de Justiție a UE a decis marți că este la latitudinea autorităților naționale din România să decidă dacă înființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților (SIIJ) respectă cererile de independență.

Judecătorul Dana Gîrbovan a venit la „Marius Tucă Show” pentru a oferi un punct de vedere pe această temă controversată.

„Este vorba de o decizie așteptată. Noi am susținut în mod contatant că înființarea SIIJ a fost necesară. Am venit cu exemple de fiecare dată și a există un raport care a clarificat acest aspect.

Curtea spune așa: din expunerea de motive nu a reieșit foarte clar de ce a fost necesară desființarea SIIJ. Instanțele naționale și Parlamentul vor fi obligate să facă această analiză”, a spus Dana Gîrbovan, la „Marius Tucă Show”.

Magistratul a punctat că statul român trebuie să țină cont de recomandările MCV.

Curtea de Justiție a UE s-a pronunțat cu privire la o serie de reforme din România referitoare la organizarea judiciară, la regimul disciplinar al magistraților, precum și la răspunderea patrimonială a statului și la răspunderea personală a judecătorilor pentru erori judiciare.

Exit mobile version