• Dana Gîrbovan este un luptător asiduu pentru independența justiției și pentru drepturile omului
  • Dana Gîrbovan: „În această perioadă, judecătorii au un rol fundamental”
  • Dana Gîrbovan: „Statul nu mai este văzut de oameni ca un partener”

Îl iubește pe Magritte și pe Petru Creția și pe Pirandello, s-a construit pe dinăuntru prin lecturi frumoase, artă și asumare. Mereu asumare. Asumare de sine, asumarea profesiei de actriță, de care a absolutamente îndrăgostită. Crescută printre oameni de cuvinte, dintr-un tată istoric, critic literar (Dan Condeescu, director al Muzeului Literaturii Române vreme de 17 ani) și o mamă muzeograf, Ofelia Creția, nici Ada nu avea cum să divorțeze de cuvinte.

Judecătoarea Dana Gîrbovan e un luptător asiduu pentru independența Justiției și pentru drepturile omului. În nenumărate rânduri, a declarat public că Justiția se confruntă cu probleme majore, ca protocoale secrete și abuzuri care nu sunt de natură să-i crească acel grad de credibilitate de care are atâta nevoie. A venit și ea la Marius Tucă Show.

Dana Gîrbovan: „Statul nu mai este văzut de oameni ca un partener. Nu vezi un partener. Suntem într-un punct dificil. Mereu în situații de criză autoritatea are tendința de a apăsa poate mult prea dur această pedala a limității, de a prelua mai multă putere. Trebuie înțeles acest lucru de către toate forțele politice.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Judecătorii au un rol fundamental”

Dana Gîrbovan: „În acestă perioadă, judecătorii au un rol fundamental. O să dăm și noi socoteala dacă ne-am îndeplinit rolul. În final în fața unui judecător dacă aceste prevederi au fost respectate. Dacă judecătorii au reușit să menținem echilibru, daca da , bravo nouă, daca nu, nu ne permite legislația.”

„Nu mai transformați justiția în armă politică”

Dana Gîrbovan: „Nu mai transformați justiția în armă politcă. Niciodată nu se dicută pe substanță despre probleme. Discursul este în funcție de partea politică și este un pericol pe care noi îl arătăm de mulți ani în România. Tot acest volum de modificări ascunde modificări punctuale. L-am auzit pe ministru spunând că aceste legi reprezintă o nouă haină. Nu e! Este o haină veche înainte de 2005 . Lucrurile ar trebui prezentate așa cum sunt.”

Marius Tucă Show, la Aleph News. „Dacă toate clepsidrele ar avea sare, atunci timpul s-ar măsura în mare”.