• Peter Madsen a evadat în această dimineață, după ce a amenințat gardienii cu o bombă falsă
  • El a fost înconjurat și reținut pe marginea unui drum de lângă închisoare
  • Madsen a fost închis pe viață în 2018 pentru uciderea jurnalistei Kim Wall

Danezul Peter Madsen, condamnat pe viață în 2018 pentru uciderea unei jurnaliste în 2017, a evadat marți din închisoare și a fost imediat înconjurat de lunetiști, relatează Dailymail.

Madsen a amenințat gardienii cu o bombă falsă și cu ceea ce părea să fie un pistol. A fost ulterior găsit în câmp deschis, în apropierea penitenciarului, și a fost rapid înconjurat de trupe ale poliției.

Madsen, în ținta lunetiștilor

Incidentul s-a petrecut în suburbiile din Copenhaga, Danemarca. Lunetiștii l-au înconjurat și au așteptat intervenția negociatorilor din partea poliției. La 3 ore după evadarea sa, Madsen a fost din nou reținut.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
Madsen în interiorul propriului submarin, 2015

Danezul, în vârstă de 49 de ani, are o reputație în țara sa natală, în primul rând datorită faptului că a proiectat un submarin de unul singur.

Penitenciarul din apropierea orașului Copenhaga, de unde Madsen a evadat

Presa daneză scrie că Peter Madsen a fost ținut în izolare până acum, din cauza faptului că gardienii bănuiau că voia să evadeze.

Inventatorul danez a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în 2018, de un tribunal de la Copenhaga, fiind găsit vinovat pentru uciderea jurnalistei suedeze Kim Wall.

Wall, colaboratoare a The Guardian şi a New York Times, a fost dată dispărută de iubitul său pe data de 11 august 2017, atunci când nu s-a mai întors acasă de la un interviu. Corpul său decapitat a fost găsit plutind în Golful Koge pe 21 august, iar capul, picioarele şi hainele au fost recuperate pe 7 octombrie.

Inventatorul a susţinut iniţial că a lăsat-o pe ţărm şi nu ştia ce i s-a întâmplat, dar a insistat mai târziu că a murit accidental. Madsen a recunoscut că a dezmembrat trupul şi că a aruncat-o în Marea Baltică.

După un proces de 12 zile care a primit atenţie la nivel mondial, el a fost condamnat pentru crima „deosebit de brutală” despre care procurorii au spus că este motivată sexual.