• Evie Toombes susține că medicul nu trebuia să îi permită mamei sale să o nască.
  • Mama fetei spune că a primit sfaturile greșite din partea medicului și nu ar mai fi încercat să rămână însărcinată.
  • Avocații susțin că daunele ar putea ajunge până la câteva milioane de euro.

Din cauza faptului că doctorul nu i-a sfătuit corect mama când era însărcinată cu ea, o tânără în vârstă de 20 de ani a primit despăgubiri uriaşe după ce a intentat un proces împotriva acestuia. Tânăra susține că, medicul Philip Mitchell nu ar fi trebuit să îi permită mamei sale să o nască. Fata a câștigat dreptul la daune de milioane. Mama lui Evie Toombes a declarat în instanţă că dacă doctorul ar fi sfătuit-o corect, ea nu ar mai fi încercat la acel moment să rămână gravidă şi ar fi aşteptat până în momentul în care analizele ar fi fost corecte.

Evie Toombes și-a făcut publică povestea, denumind-o „o concepţie greşită”. Ea este diagnosticată cu spina bifida, o boală care poate duce la paralizie parțială sau completă a membrelor inferioare. Problemele de sănătate o fac pe tânără să stea chiar şi 24 de ore pe zi conectată la tuburi. Medicul i-ar fi spus acesteia că nu trebuie să ia suplimente de acid folic pentru a minimiza riscul ca spina bifida să-i afecteze copilul, ceea ce a convins-o pe femeie să nu renunţe la sarcină.

Avocații: Suma se va îndrepta în jurul a câteva milioane de euro

Daily Mail relatează că judecătoarea Rosalind Coe QC a susţinut cazul lui Evie în sala de judecată a Înaltei Curți din Londra de miercuri și a decis aceea că dacă mamei lui Evie i s-ar fi oferit „sfaturi corecte, recomandări corecte, ea ar fi amânat încercările de a rămâne însărcinată. În aceste circumstanțe, ar fi existat o sarcină ulterioară, care ar fi avut ca rezultat un copil normal, sănătos”.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Avocații lui Evie au spus că suma exactă nu a fost calculată, dar cel mai probabil se va îndrepta în jurul a câteva milioane de euro, dat fiind faptul că trebuie să acopere costurile nevoilor ei de îngrijire pe tot parcursul vieţii.