O tânără l-a dat în judecată pe medicul care i-a permis mamei sale să o aducă pe lume. A primit despăgubiri uriașe

Din cauza faptului că doctorul nu i-a sfătuit corect mama când era însărcinată cu ea, o tânără în vârstă de 20 de ani a primit despăgubiri uriaşe după ce a intentat un proces împotriva acestuia. Tânăra susține că, medicul Philip Mitchell nu ar fi trebuit să îi permită mamei sale să o nască. Fata a câștigat dreptul la daune de milioane. Mama lui Evie Toombes a declarat în instanţă că dacă doctorul ar fi sfătuit-o corect, ea nu ar mai fi încercat la acel moment să rămână gravidă şi ar fi aşteptat până în momentul în care analizele ar fi fost corecte.

Evie Toombes și-a făcut publică povestea, denumind-o „o concepţie greşită”. Ea este diagnosticată cu spina bifida, o boală care poate duce la paralizie parțială sau completă a membrelor inferioare. Problemele de sănătate o fac pe tânără să stea chiar şi 24 de ore pe zi conectată la tuburi. Medicul i-ar fi spus acesteia că nu trebuie să ia suplimente de acid folic pentru a minimiza riscul ca spina bifida să-i afecteze copilul, ceea ce a convins-o pe femeie să nu renunţe la sarcină.

Avocații: Suma se va îndrepta în jurul a câteva milioane de euro

Daily Mail relatează că judecătoarea Rosalind Coe QC a susţinut cazul lui Evie în sala de judecată a Înaltei Curți din Londra de miercuri și a decis aceea că dacă mamei lui Evie i s-ar fi oferit „sfaturi corecte, recomandări corecte, ea ar fi amânat încercările de a rămâne însărcinată. În aceste circumstanțe, ar fi existat o sarcină ulterioară, care ar fi avut ca rezultat un copil normal, sănătos”.

Avocații lui Evie au spus că suma exactă nu a fost calculată, dar cel mai probabil se va îndrepta în jurul a câteva milioane de euro, dat fiind faptul că trebuie să acopere costurile nevoilor ei de îngrijire pe tot parcursul vieţii.

Exit mobile version