• Un reprezentant al lui Copperfield a declarat pentru BBC News că acuzațiile sunt „false și calomnioase” și „exact opusul a ceea ce este David”.
  • Unele dintre presupusele infracțiuni au avut loc când femeile aveau mai puțin de 18 ani, a relatat ziarul The Guardian.
  • Copperfield este unul dintre cei mai cunoscuți magicieni din America. El a câștigat 21 de premii Emmy și deține 11 recorduri Guinness World Records.

Magicianul David Copperfield a fost acuzat de conduită sexuală nepotrivită și comportament inadecvat de către 16 femei, conform BBC.

Unele dintre presupusele infracțiuni au avut loc când femeile aveau mai puțin de 18 ani, a relatat ziarul The Guardian. Acuzațiile datează de la sfârșitul anilor 1980 până în 2014.

Un reprezentant al lui Copperfield a declarat pentru BBC News că acuzațiile sunt „false și calomnioase” și „exact opusul a ceea ce este David”.

Recomandări

MOSCOVA AVERTIZEAZĂ EUROPA
DE LA MER EGEÉ AU PONT EUXIN
ISRAELUL PROPUNE UN NOU ACORD DE PACE
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL DONALD TRUMP?
CONDUCI BĂUT: RĂMÂI PIETON 10 ANI
27 DE ȘEFI DE STAT VIN ÎN FRANȚA PE 6 IUNIE

Potrivit The Guardian, trei dintre femei susțin că magicianul le-a drogat înainte de a face sex cu ele. Acestea au spus că nu s-au simțit în stare să își dea consimțământul. În patru cazuri, femeile au afirmat că magicianul le-a pipăit sau le-a făcut să îl atingă în mod sexual în timpul spectacolelor live pe scenă.

O femeie a declarat că l-a întâlnit pe Copperfield în 1991, când avea 15 ani, iar acesta a ținut legătura cu ea prin intermediul unor apeluri telefonice. Când avea 18 ani, ea spune că au făcut sex consensual, dar femeia a declarat pentru The Guardian că ea crede că a fost manipulată.

Avocații lui Copperfield au recunoscut relația, dar au negat că ar fi avut loc vreun aranjament. Într-o declarație separată pentru BBC, avocații săi au spus: „Toți cei care îl cunosc pe David Copperfield vă vor spune că aceste acuzații recente ale unui ziar sunt exact opusul a ceea ce este David. De fapt, David are un dosar în care și-a riscat cariera pentru a ajuta la protejarea femeilor de prădători puternici.

Cele mai multe dintre aceste acuzații istorice au mai fost făcute și toate sunt la fel de false acum ca și atunci. David a cerut „dovezile” pe care aceste acuzații false pretind că se bazează, iar acestea nu au fost furnizate.

În schimb, ori de câte ori forțele de ordine din SUA au analizat astfel de chestiuni, acestea au fost investigate temeinic și s-a constatat că pur și simplu nu există niciun caz la care să se răspundă.

Caracterizarea făcută de The Guardian nu este ceea ce este David, iar el continuă să susțină pe oricine care a suferit orice formă de abuz sau discriminare. David va analiza poziția cu echipa sa juridică și va lua măsurile care se impun în legătură cu aceste acuzații false și calomnioase.”

Copperfield a mai fost acuzat anterior de comportament inadecvat, iar în 2018 a negat acuzațiile istorice de comportament sexual inadecvat.

„Am trăit cu ani de zile cu știri despre mine acuzat de acte fabricate, odioase, cu puține relatări despre acuzatorul care a fost arestat și despre nevinovăția mea”, a scris el pe X/Twitter la acea vreme.

Copperfield este unul dintre cei mai cunoscuți magicieni din America. El a câștigat 21 de premii Emmy și deține 11 recorduri Guinness World Records.

Citește și