• Adidas acuză casa de modă de lux americană Thom Browne că ar fi furat cele trei dungi reprezentative ale brandului.
  • Adidas cere daune în valoare de peste 850.000 de dolari și 7 milioane profit pentru hainele cu patru dungi vândute de Thom Browne.
  • Thom Browne, care și-a fondat brandul în 2001, a apărut în instanță purtând șosete cu designul pentru care este acum dat în judecată.

Adidas acuză casa de modă de lux americană Thom Browne că ar fi furat cele trei dungi reprezentative ale brandului, care sunt marca înregistrată a companiei germane sub denumirea de „Three Stripes” potrivit CNN.

Adidas vs Thom Browne: Cui aparțin dungile?

Procesul a început în New York, ca urmare a unor acuzații din 2021 în care Adidas a susținut că linia sportivă a brandului de lux imită motivul pentru care compania germană este cunoscută de zeci de ani.

Casa de modă de lux americană a început să folosească cele trei benzi în 2005. Conform documentelor prezentate în instanță, Thom Brown a acceptat să nu mai utilizeze designul după ce a a fost contact de Adidas doi ani mai târziu, în 2007 și avertizat de asemănare. Dar nu a renunțat complet la design, ci au adugat o dungă și au denumit noul model „The four bar signature” – care a fost folosit îm mai multe colecții începând cu 2008, pe articole diverse: jachete, cravate, și haine de sport.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Adidas a început să folosească cele trei dungi în 1949, când Adi Dassler, fondatorul companiei sportive, a pus modelul pe o pereche de adidași. Compania germană susține acum că cele patru benzi folosite de Browne „pot provoca confuzie în rândul clienților și înseală publicul” și că modelul a fost încorporat în mod intenționat de casa de modă de lux, cu intenția de a atrage mai multă atenție asupra produselor sportive.

Thom Browne a apărut în instanță purtând șosete cu 4 dungi

Thom Browne, care și-a fondat brandul în 2001, a apărut în instanță purtând șosete cu designul pentru care este acum dat în judecată.

Captură de ecran – CNN

Avocații companiei americane susțin că Adidas a așteptat mult prea mult să își exprime nemulțumirea cu cele patru benzi, având în vedere că primele articole cu acest design au fost scoase la vânzare în 2009. Aceștia susțin și faptul că cele două companii operează în piețe diferite: Thom Brown este o casă de modă de lux, iar Adidas o companie sportivă.

Adidas cere daune în valoare de peste 850.000 de dolari și 7 milioane profit pentru hainele cu patru dungi vândute de Thom Browne.