Președintele Senatului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, profesorul Alexandru Șonea, a fost găsit spânzurat în biroul său. Valeriu Șuhan, fost ofițer de poliție judiciară, a vorbit la Aleph News despre posibilele motive ale acestui gest disperat.

Ultimele informaţii arată că profesorul Șonea nu a lăsat niciun bilet de adio în care să explice de ce s-a sinucis. Mai mult, colegii acestuia au declarat încă de marţi că nu-şi explică modul în care s-a ajuns aici. Profesorul se comporta normal şi nu dădea de înţeles că dorea să încheie socotelile cu viaţa.

Alexandru Șonea este omul care a cedat presiunilor procurorului DNA Nicolae Marin pentru ca USAMV să reclame un așa-zis prejudiciu în dosarul Băneasa, prejudiciu care nu a fost dovedit niciodată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Numele profesorului Șonea, legat de celebrul dosar Băneasa

Există această posibilitate să existe o legătură între sfârșitul tragic al profesorului Șonea și dosarul Băneasa. De obicei eu nu mă exprim în mod tranșant în legătură cu astfel de situații, dar această coincidență e de natură să ne pună pe gânduri, într-adevăr”, a declarat Valeriu Șuhan la Aleph News.

Ce s-a întâmplat cu alți condamnați în acest dosar?

Acest dosar a făcut foarte multe victime, după părerea mea unele nevinovate, așa cum a constatat și Înalta Curte de Justiție din Marea Britanie, care a respins cererea de extrădarea a afaceristului Puiu Popoviciu pe un motiv care pentru noi reprezintă o mare rușine: împricinatul nu a avut parte de un procesc corect în țara sa. Revenind cei condamnați – unul dintre cei sacrificați a fost chiar șeful Serviciului Secret al MAI, vestita 0215, care din păcate a făcut câțiva ani de pușcărie, iar acum se judecă la CEDO pentru a-și găsi dreptatea acolo”, mai spune fostul ofițer de poliție judiciară.