• Șefii din Jandarmerie și MAI au scăpat de acuzații în dosarul 10 august.
  • Doar câțiva jandarmi vor fi anchetați pentru că au bătut și gazat protestatari.
  • S-au luat decizii și în cazul dosarelor „Black Cube” și „Cocaina de la Marea Neagră”.

Vinovații pentru abuzul Jandarmeriei din 10 august 2018

Oameni nevinovați bătuți în stradă, oameni nevinovați gazați: așa a arătat ziua de 10 august 2018 pentru manifestanții din Piața Victoriei.

Cine a fost vinovat pentru violențele din 10 august? Clar, niciun șef de-al Jandarmeriei. Asta e concluzia parchetului Antimafia, dupa 2 ani de cercetări.

Parchetul Antimafia a pus batista pe țambal și a făcut liniște – șefii jandarmeriei nu sunt vinovați pentru bătaia luată de oameni în Piața Victoriei, în 10 august 2018. 4 șefi din Jandarmerie și Poliție au scăpat basma curată.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Un vinovat tot trebuie găsit pentru zecile de oameni bătuți în Piață, prin urmare, câțiva jandarmi vor fi acuzați pentru purtare abuzivă, iar dosarul este trimis la Parchetul Militar.

Pentru o pace deplină, Antimafia a decis și faptul că nu a fost lovitură de stat, așa cum susținea Jandarmeria.

Dosarele „Black Cube” și „Cocaina de la Marea neagră”

Unii ar putea zice că DIICOT a vrut să diminueze importanța dosarului 10 august – anunțul de azi a venit la pachet cu deciziile în dosarele „Black Cube” și „Cocaina de la Marea Neagră”.

În dosarul „Black Cube”, fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, a fost trimis în judecată.

Dispărut din țară, după ce a fost condamnat în alt dosar, el e acuzat că a apelat la compania Black Cube, în Israel, ca să îl compromită pe președintele Klaus Iohannis, pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi și pe șeful SRI, Eduard Helvig.

Dosarul „Cocaina de la Marea Neagră” a fost deschis după ce pe plaja din Sfântu Gheorghe a fost descoperită o tonă de cocaină, care valora 600 de milioane de euro.

În cazul acestui dosar, DIICOT a colaborat cu Interpolul și agenția americană DEA. Procurorii au mers pe urmele drogurilor până în Brazila.