• Peste 15.000 de kilograme de haine și încălțăminte second-hand au fost găsite de autorități la intrarea în țară, la Vama Veche.
  • Produsele textile erau pătate și prezentau urme de mucegai.
  • Acestea veneau din Bulgaria și urmau să ajungă la o firmă din Prahova.

Peste 15.000 de kilograme de produse textile second hand, livrate din Bulgaria, au fost găsite joi într-un TIR care se îndrepta spre Prahova. Autovehiculul a fost oprit la intrarea în țară, la Vama Veche, iar în urma controlului, autoritățile au găsit mai multe deșeuri textile, ce veneau din Bulgaria.

Comisarii Gărzii de Mediu Constanța și inspectorii de la Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, împreună cu reprezentanții Gărzii de Coastă și ai ANPC, au verificat joi un TIR care transporta produse textile – îmbrăcăminte și încălțăminte second hand – din Bulgaria.

„Articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand din ansamblul rutier erau murdare, pătate și prezentau urme de mucegai. Autoritățile de control au stopat punerea pe piața din România a 15.085 kg mărfuri second hand, acestea fiind catalogate ca deșeuri”, a transmis, joi, Garda de Mediu Constanța, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Marfa a fost expediată de o firmă din Bulgaria și trebuia să ajungă la o societate din Ploiești.