• Neymar, acuzat de o angajată Nike de agresiune sexuală
  • Contractul fotbalistului cu brand-ul de echipamente sportive a fost reziliat
  • Ulterior, Neymar a semnat cu Puma

Nike a anunţat că parteneriatul cu fotbalistul brazilian Neymar a fost încheiat anul trecut, pentru că acesta a refuzat să coopereze într-o anchetă în care un angajat Nike l-a acuzat de agresiune sexuală, relatează Reuters.

Neymar, care în prezent joacă pentru Paris Saint-Germain, a negat acuzaţiile prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt.

Cel mai mare producător de echipament sportiv din lume a declarat că acuzaţiile referitoare la un incident din 2016 sunt „credibile”. Totodată, o anchetă independentă comandată de companie a fost neconcludentă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Purtătoarea de cuvânt a lui Neymar a declarat că acuzaţiile sunt neîntemeiate şi a adăugat faptul că parteneriatul cu Nike a fost încheiat din motive comerciale.

„Este foarte ciudat că un caz care s-ar fi întâmplat în 2016 a ieşit la iveală abia în acel moment”.

Nike a declarat că o femeie, angajată a companiei, a raportat incidentul în 2018. Nike a respectat dorinţa angajatei şi a păstrat confidenţialitatea până în 2019, când cazul a început să fie investigat în mod legal.

Neymar, cel mai scump jucător de fotbal din lume, a semnat ulterior cu Puma. Compania a refuzat să comenteze subiectul.

În momentul în care contractul a fost reziliat, Neymar era reprezentat de Nike de 15 ani. El mai avea opt ani contract cu producătorul de echipament sportiv.

Într-un caz separat, Neymar a fost acuzat de viol în iunie 2019. Brazilianul a spus că întâlnirea cu femeia a fost consensuală. Autorităţile braziliene au renunţat la anchetă, invocând lipsa probelor, iar ulterior, femeia a fost acuzată de calomnie, extorcare şi fraudă. Acuzările de calomnie şi extorcare au fost respinse în 2019, iar în 2020 a fost achitată de acuzaţia de fraudă.