• Neymar, acuzat de o angajată Nike de agresiune sexuală
  • Contractul fotbalistului cu brand-ul de echipamente sportive a fost reziliat
  • Ulterior, Neymar a semnat cu Puma

Nike a anunţat că parteneriatul cu fotbalistul brazilian Neymar a fost încheiat anul trecut, pentru că acesta a refuzat să coopereze într-o anchetă în care un angajat Nike l-a acuzat de agresiune sexuală, relatează Reuters.

Neymar, care în prezent joacă pentru Paris Saint-Germain, a negat acuzaţiile prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt.

Cel mai mare producător de echipament sportiv din lume a declarat că acuzaţiile referitoare la un incident din 2016 sunt „credibile”. Totodată, o anchetă independentă comandată de companie a fost neconcludentă.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Purtătoarea de cuvânt a lui Neymar a declarat că acuzaţiile sunt neîntemeiate şi a adăugat faptul că parteneriatul cu Nike a fost încheiat din motive comerciale.

„Este foarte ciudat că un caz care s-ar fi întâmplat în 2016 a ieşit la iveală abia în acel moment”.

Nike a declarat că o femeie, angajată a companiei, a raportat incidentul în 2018. Nike a respectat dorinţa angajatei şi a păstrat confidenţialitatea până în 2019, când cazul a început să fie investigat în mod legal.

Neymar, cel mai scump jucător de fotbal din lume, a semnat ulterior cu Puma. Compania a refuzat să comenteze subiectul.

În momentul în care contractul a fost reziliat, Neymar era reprezentat de Nike de 15 ani. El mai avea opt ani contract cu producătorul de echipament sportiv.

Într-un caz separat, Neymar a fost acuzat de viol în iunie 2019. Brazilianul a spus că întâlnirea cu femeia a fost consensuală. Autorităţile braziliene au renunţat la anchetă, invocând lipsa probelor, iar ulterior, femeia a fost acuzată de calomnie, extorcare şi fraudă. Acuzările de calomnie şi extorcare au fost respinse în 2019, iar în 2020 a fost achitată de acuzaţia de fraudă.