• Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României timp de rei luni.
  • Aceasta a fost sancționată pentru comportament și limbaj agresiv în Parlament.
  • Diana Șoșoacă a fost sancționată și pentru că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Fosta senatoare AUR, Diana Șoșoacă, a fost sancționată pentru limbaj și comportament agresiv, dar și pentru refuzul purtării măștii de protecție într-o instituție publică.

Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României pe o perioadă de trei luni.

În raportul Dianei Șoșoacă se arată că „Majoritatea membrilor Comisiei au apreciat și susținut prin votul lor favorabil că faptele doamnei senator Iovanovici – Șoșoacă astfel cum au fost analizate în cuprinsul prezentului raport, se subscriu abaterilor disciplinare reglementate la art. 206 alin. (1) lit. a), c), d) și e) din Regulamentul Senatului, cu modificările ulterioare, respectiv:

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

a) încălcarea dispozițiilor privind îndatoririle senatorului prevăzute de Constituție și Legea privind statutul deputaților și al senatorilor;
c) nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului;
d) exercitarea abuzivă a mandatului de senator;
e) comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în ședințele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de senator”.

Diana Șoșoacă a răspuns Comisiei în scris și i-a acuzat de discriminare, hărțuire și jignire. Șoșoacă a mai transmis că va sesiza ambasadele și va cere ajutor extern.