• În ultimii 2 ani, grupul ar fi obținut avize de muncă pentru 1181 de persoane.
  • Majoritatea persoanelor traficate erau din Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka, India, Nepal și Sudan.
  • Migranții plăteau sume între 500 de euro și 6000 de euro/ persoană.
  • Procurorii au făcut 67 de percheziții și au pus în executare 40 de mandate de aducere.

O operațiune de amploare a fost declanșată astăzi de către DIICOT și DNA într-un amplu dosar penal privind traficul de migranți pe teritoriul României.

Timp de 2 ani, mai multe cadre active și în rezervă din Ministerul de Interne ar fi constituit un grup infracțional organizat și ar fi obținut beneficii materiale din traficarea migranților prin România și pătrunderea lor pe teritoriul altor state UE.

Rețeaua părea foarte bine pusă la punct, lucra ordonat, pe mai multe paliere, și astfel ar fi traficat mii de oameni din alte state.

Recomandări

ZELENSKI PRIMEȘTE RACHETE CU PRIORITATE
CUM SE PEDEPSEȘTE CONSUMUL LA VOLAN?
ZF: CREDIT FIX SAU DOBÂNDĂ. CE ALEGI?
UE INTERZICE TRANSBORDAREA GNL ÎN PORTURILE SALE
7/10 INVESTITORI SUNT ATRAȘI DE ROMÂNIA
CIOLACU VREA DATĂ PENTRU PREZIDENȚIALE

Vorbim din nou de trafic, traficanți, care erau oamenii legii. Traficații erau săracii.

Problema este că din nou avem o ieșire în decor a oamenilor legii, nu din SRI, de data asta din M.A.I., vorbim de coloneli, generali, de cadre active și în rezervă din M.A.I., de oameni din inspectoratul general pentru imigrări, care este parte a M.A.I., și de o rețea, așa cum o descrie DIICOT, de trafic de migranți.

Au fost percheziții în 7 județe; au fost 67 de percheziții comune ale DIICOT și ale DNA – DNA ia pe competența sa fapte de corupție. Vorbim de traficați și de traficanți, chiar în zona oamenilor legii. Organele de aplicare a legii, M.A.I., vorbim e foste cadre ale MAI sau actuale MAI – oameni chiar importanți din MAI, pe care procurorii DIICOT îi acuză de trafic de migranți de mai multe infracțiuni de grup infracțional organizat, spălare de bani.

Vorbim de 37 persoane, 7 grupuri de firme, totalizând 31 de companii, care făceau acest trafic de migranți pe teritoriul României, aducând mii de oameni din state sărace și obținându-le vize de muncă, permise de muncă și permise de ședere pe teritoriul României, astfel încât acești oameni să ajungă în afara spațiului României în statele dezvoltate, chiar în zona Schengen.

Procurorii spun că acest grup infracțional organizat au recrutat funcționari din Caraș Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, din Inspectoratul General pentru Imigrări, adică M.A.I., iar o parte din oamenii amărâți aveau chiar potențial terorist. Vorbim de 1181 cetățeni teroriști, majoritatea din Pakistan, Bangladesh, India, Nepal, Sri Lanka și Sudan, care doreau să obțină aceste vize pe teritoriul României, astfel încât ei să migreze în statele mai dezvoltate.

Citește și