• Procurorii bulgari au stabilit că din 2017 diplomatul rus a fost implicat în activităţi de spionaj
  • Scopul spionului ar fi fost să transmită informaţii, care reprezentau secret de stat, serviciului de informaţii militare de la Moscova

Guvernul Bulgariei a anunţat, vineri, decizia de expulzare a unui diplomat rus suspectat de activităţi de spionaj care au vizat inclusiv efectivele militare americane.

Procurorul general din Bulgaria, Ivan Geşev, susține că există dovezi despre activităţi de spionaj efectuate de un diplomat rus. Cazul a fost semnalat Ministerului bulgar de Externe, conform site-ului Novinite.com.

Potrivit autorităţilor de la Sofia, un diplomat rus a colectat în ultimii trei ani informaţii cu caracter militar, inclusiv despre activităţile trupelor americane aflate pe teritoriul Bulgariei. Un cetăţean bulgar este acuzat de complicitate cu diplomatul rus.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Ministerul bulgar de Externe a anunţat că diplomatul rus va fi expulzat. „Un diplomat de la Ambasada Rusiei din Sofia este declarat persona non grata din cauza unor activităţi incompatibile cu statutul diplomatic şi are la dispoziţie 72 de ore pentru a părăsi ţara. O notă diplomatică i-a fost înmânată adjunctului ambasadorului Rusiei, care a fost convocat la Ministerul bulgar de Externe”, a anunţat instituţia, pe site-ul propriu.

La sfârşitul lunii septembrie, Bulgaria a expulzat alţi doi diplomaţi ruşi acuzaţi de spionaj. Rusia a respins acuzaţiile.