• Laurenţiu Baranga a demisionat când a auzit că procurorii i-au deschis dosar
  • Baranga şi-a luat BAC-ul la 32 de ani
  • El a avut funcţii şi în cadrul ORNISS
  • Acuzaţi de falsificare de diplome au mai fost şi şefi de la Transelectrica sau ADP din Bucureşti

În timp ce tu ai învăţat pe rupte să-ţi iei diploma, alţii au fentat sistemul şi au falsificat diplomele. Şi au reuşit ani buni să păcălească statul, pentru că ani de zile au luat salarii nemeritate. Plătite din banii tăi.  Ultimul exemplu este Laurenţiu Baranga, fost şef de la Combaterea Spălării Banilor, care a fost numit chiar de Ludovic Orban. Duminică, judecătorii l-au pus sub arest la domiciliu. Însă Baranga nu este singurul care şi-a falsificat diploma de studii pentru poziţii în funcţiile statului.

Luna trecută, Curtea de Apel l-a condamnat definitiv pe Marius Caraşol, fostul şef Transelectrica, la aproape 3 ani cu suspendare. El a falsificat o diplomă de inginer, luată la Politehnica.

Într-un scandal similar a fost implicat şi Alexandru Cumpănaşu, de care ai început să auzi după cazul Caracal. El ar fi minţit că deţine diplomă de studii superioare pentru un post de expert derulat de SNSPA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Îl mai avem şi pe Marian Goleac, fost director ADP Sector 4. DNA l-a trimis în judecată pentru că a fost şef 2 ani, deşi nu avea nici BAC-ul luat. Goleac era calificat să ocupe funcţii precum florar, betonist sau măturător.

Ludovic Orban: E treaba lui că ne-a păcălit. A fost evaluată această numire, am aplicat toate procedurile de evaluarea a candidatului, nu am avut aceste informaţii legate de falsul în privinţa diplomelor. Şi am înţeles că este vorba despre toate diplomele.