• Districtul a spus că, ca urmare a evoluțiilor recente, un ofițer, locotenentul Miguel Hernandez, a fost pus în concediu administrativ.
  • Au fost solicitați ofițeri suplimentari de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas.
  • Ken Mueller, directorul de servicii pentru elevi, a fost plasat în concediu administrativ și se va pensiona.

Districtul școlar din Uvalde, Texas, și-a suspendat vineri întreaga forță de poliție, în așteptarea rezultatului unei anchete efectuate în urma împușcăturilor în masă din luna mai, care au ucis 19 elevi și doi profesori, a anunțat districtul într-un comunicat.

Districtul a precizat că a suspendat toate activitățile departamentului de poliție al Uvalde Consolidated Independent School District pentru o perioadă de timp. Forța de poliție era formată din cinci ofițeri și un agent de securitate, potrivit site-ului său. Districtul așteaptă rezultatele unei anchete conduse de Asociația șefilor de poliție din Texas și de o firmă externă privind împușcăturile de la școala primară Robb, care se așteaptă să fie publicate la sfârșitul acestei luni.

Decizia de a suspenda forța de poliție a fost luată deoarece evoluțiile recente au scos la iveală preocupări suplimentare cu privire la operațiunile departamentului.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Districtul a mai spus că, ca urmare a evoluțiilor recente, un ofițer, locotenentul Miguel Hernandez, a fost pus în concediu administrativ. Ken Mueller, directorul de servicii pentru elevi, a fost, de asemenea, plasat în concediu administrativ și se va pensiona, a precizat districtul în declarația sa.

Reprezentanții au refuzat să ofere mai multe informații despre suspendare și despre starea operațiunilor departamentului. Departamentul de poliție nu a fost disponibil pentru comentarii. Departamentul de poliție a fost investigat pentru răspunsul său la împușcăturile din luna mai, inclusiv pentru întârzierile ofițerilor de a ajunge la atacator în timp ce acesta era ascuns într-o sală de clasă.

De asemenea, au fost solicitați ofițeri suplimentari de la Departamentul de Siguranță Publică din Texas pentru a asigura securitatea campusului.