• Direcția Națională Anticorupție anchetează modul în care au fost cumpărate dozele de vaccin anti-Covid de către Guvernul condus de Florin Cîțu.
  • Există suspiciuni de abuz în serviciu.

A fost înregistrat un dosar penal privind modul în care au fost achiziţionate dozele de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent, anunță DNA (Direcția Națională Anticorupție).

Urmărirea penală se face in rem, existând suspiciuni de abuz în serviciu. În prezent, nicio persoană nu este considerată suspect sau inculpat.

Pe rolul DNA a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziționare a dozelor de vaccinuri anti-COVID19, de la declanșarea pandemiei până în prezent. Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă («in rem»), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală“, potrivit DNA.