DNA face percheziții la Administrația Spitalelor. 8 locații din București și Ilfov au fost vizate de procurori

  • DNA a făcut astăzi percheziții la Administrația Spitalelor din București.
  • Controalele vizează suspiciuni de fapte de corupție la mai multe spitale din Capitală.
  • Faptele de corupție au avut legătură cu contracte de achiziție publică.

DNA a făcut percheziții astăzi la Administrația Spitalelor. Controalele vizează suspiciuni de fapte de corupție la mai multe spitale din subordinea Primăriei Capitalei. Vizat de anchetă este și directorul general adjunct al instituției.

Din primele informații, faptele de corupție fac referire la contracte de achiziție publică și la numirea unor manageri de spitale.

Perchezițiile au avut loc în 8 locații din București și Ilfov, la Administrația Spitalelor, dar și la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, precizează DNA.

Directorul general adjunct al Administrației Spitalelor, Cristian Plută, ar fi luat mită în două tranșe, evaluate la 20.000 de euro și, respectiv 300.000 de lei. Mita de 20.000 de euro ar fi fost luată pentru numirea unor manageri de spitale, în timp ce tranșa de 300.000 de lei ar fi fost luată pentru atribuirea unui contract.

Procurorii spun că au de mai multă vreme suspiciuni în acest caz, iar acțiunea va fi mai amplă. După percheziții de astăzi  vor avea loc audieri.

Citește și: