- DNA a închis încă un dosar fanion în care cerea în urmă cu șase ani arestări pe bandă rulantă
- În acest dosar DNA a reușit un paradox: să aresteze oameni degeaba
- Fostul deputat Ioan Oltean a fost inculpat degeaba în acest doasar și a povestit pentru Aleph News prin ce a trecut în acești ani
O nouă zi, un nou dosar fanion al DNA s-a făcut praf. Îți mai aduci aminte festivalul din 2014 și 2016, când DNA a cerut arestări pe bandă rulantă pentru politicieni din PDL și UDMR, avocați și oameni de afaceri și a spus că s-au furat 22 milioane de euro din retrocedări?
După 6 ani, chiar DNA a închis definitiv dosarul și spune că a reușit un paradox: să aresteze oameni degeaba. Pentru că a anchetat și nu a găsit nicio infracțiune.
„Cazul de la început a fost mort, pentru că în dosar procurorii știau că nu au nicio probă de corupție. Halucinant este că în acest caz au fost arestate preventiv 6 din cele 10 persoane, procurorii au cerut chiar mai multe arestări atunci, iar oamenii au fost arestați degeaba, fără nicio probă, chiar de judecătoarea Mariana Ghena, cea care ne garantează acum independența justiției din CSM,” a spus Sorina Matei, jurnalistă Aleph News.
„DNA a scris în comunicat că există un prejudiciu de 22 de milioane de euro și a fost nevoie de 6 ani ca însăși DNA acum să confirme ce am scris atunci: nu există nicio probă în dosar. Dosarul a fost restituit de ÎCCJ, procurorii au reluat urmărirea penală, rechizitoriul a fost infirmat în 2019 pentru că în dosar nu era nicio infracțiune probată, iar în ultima zi din 2020, pe 31 decembrie, l-au închis de tot,” a adăugat Sorina Matei.
„Nimic nu era acolo, descrierile procurorilor erau ilogice, se băteau cap în cap. O doamnă însărcinată în 8 luni a fost arestată degeaba. A doua oară. Dar mai multe ne poate spune domnul Oltean, care s-a retras din politică din cauza asta,” a spus Sorina Matei.
Fostul deputat Ioan Oltean a fost inculpat degeaba în acest doasar, iar din acest motiv s-a și retras în politică.
„Am avut multe dosare. Dar cele mai cunoscute au fost patru: unul la DNA Oradea și trei la București. Toate patru clasate de aceeași instituție care le-a întocmit după ani de zile de suferințe, chin, batjocură. (…) Primii care au greșit au fost procurorii de caz. La acest lucru se adaugă și superficialitatea judecătorului,” a declarat Ioan Oltean pentru Aleph News.