Doi adolescenți care au aruncat drapelul României într-o râpă s-au ales cu dosar penal

  • Incidentul a avut loc într-o localitate din județul Galați, unde cei doi adolescenți au aruncat drapelul tricolor într-o râpă
  • Adolescenții au distrus un sit arheologic din comună
  • Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere pe numele celor doi

Incidentul s-a produs în localitatea gălăţeană Poiana. Persoane necunoscute au intrat în situl arheologic de la Piroboridava şi au rupt mai multe bănci de lemn. Resturile au fost aruncate într-o râpă, împreună cu drapelul tricolor arborat în interiorul complexului.

Poliţiştii au făcut cercetări şi au aflat că distrugerile au fost făcute de doi adolescenţi de 14 ani şi 16 ani. „La data de 20 mai a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Poiana au fost sesizaţi de primăria comunei, cu privire la faptul că, în noaptea de 18/19 mai, persoane necunoscute au intrat în perimetrul sitului archeologic Piroboridava, de pe raza localităţii, unde au smuls din pământ două bănci din lemn şi un catarg pe care era arborat drapelul ţării, aruncând-le într-o râpă din vecinătatea sitului.

În urma activităţilor investigative poliţiştii i-au identificat pe prezumtivii autori ai faptei, doi adolescenţi, de 14 şi 16 ani, şi un tânăr, de 21 de ani, toţi din comuna Pechea”, au anunţat reprezentanţii IPJ Galaţi. Adolescenţii sunt cercetaţi într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracţiunii de distrugere.