• Mii de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a vedea cum sicriul se deplasează pe Royal Mile.
  • Bărbatul de 22 de ani a fost acuzat de încălcarea liniștii publice din cauza incidentului.
  • El a fost eliberat pe baza unui angajament de a se prezenta la Edinburgh Sheriff Court la o dată ulterioară.

Doi bărbați au fost arestați și acuzați în legătură cu o presupusă agresiune asupra unui bărbat care l-a „hărțuit” pe ducele de York în timpul procesiunii sicriului reginei la Edinburgh.

Incidentul a avut loc în jurul orei 14.50 pe 12 septembrie, când cei patru copii ai defunctei monarhe au urmat cortegiul funerar de la Palatul Holyroodhouse la Catedrala St Giles din Edinburgh.

Un tânăr de 22 de ani a părut să îl hărțuiască pe prințul Andrew în timp ce mergea în spatele sicriului mamei sale, iar cei doi bărbați, ambii în vârstă de 34 de ani, l-ar fi tras la pământ. Anterior, bărbatul de 22 de ani a fost acuzat de încălcarea liniștii publice din cauza incidentului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bărbatul a fost eliberat de poliție cu angajamentul de a se prezenta la Curtea Șerifului din Edinburgh la o dată ulterioară. Mii de oameni s-au aliniat pe străzi pentru a vedea cum sicriul se deplasează pe Royal Mile din Edinburgh.

Prințul Andrew a mers alături de frații săi, Regele Charles și Prințul Edward și de sora sa, Prințesa Anne, în procesiune. Un purtător de cuvânt al Poliției scoțiene a declarat „un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat și acuzat în legătură cu o încălcare a liniștii publice pe Royal Mile în jurul orei 14.50 luni, 12 septembrie. El a fost eliberat pe baza unui angajament de a se prezenta la Edinburgh Sheriff Court la o dată ulterioară, iar un raport va fi trimis procurorului fiscal”.

Un purtător de cuvânt al Poliției scoțiene a adăugat: „Doi bărbați, ambii în vârstă de 34 de ani, au fost arestați și acuzați de agresiune în urma unui incident petrecut pe Royal Mile în jurul orei 14.50 luni, 12 septembrie 2022. Un raport va fi trimis pentru a fi luat în considerare de procurorul fiscal”.