• Poliția italiană a arestat sâmbătă doi fermieri din Sicilia sub suspiciunea că au aprins incendii pentru a crea pășuni pentru oile lor.
  • În această vară, incendiile de vegetație au devastat zone întinse din sudul Italiei.
  • Autoritățile indică diverse motive pentru incendiile provocate de incendii.

Poliția italiană a arestat sâmbătă doi fermieri din Sicilia sub suspiciunea că au aprins incendii pentru a crea pășuni pentru oile lor, relatează Reuters.

În această vară, incendiile de vegetație au devastat zone întinse din sudul Italiei, favorizate de temperaturile record, devastând pădurile din Calabria și de pe insulele Sicilia și Sardinia.

Poliția din Siracuza, în sud-estul Siciliei, o regiune în care temperaturile au atins miercuri aproape 49 de grade Celsius, a declarat că investigațiile lor au arătat că bărbații sunt responsabili pentru cel puțin două dintr-o serie de incendii produse în zonă în luna iulie.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

„Scopul lor era să mărească suprafața de pășunat a animalelor lor cu intenția declarată de a economisi bani pe furaje”, a precizat poliția într-un comunicat.

Ministrul pentru tranziție ecologică, Roberto Cingolani, a declarat că cel puțin 70% dintre incendiile din această vară au fost declanșate în mod deliberat sau din neglijență. Săptămâna trecută, poliția a surprins pe o înregistrare video un bărbat care aprindea arbuști uscați în zona rurală de lângă Napoli.

Autoritățile indică diverse motive pentru incendiile provocate de incendii, de la curățarea terenurilor pentru pășunat sau construcții, până la cereri de despăgubire și chiar crearea de ore suplimentare pentru pompieri.

Poliția a declarat că înregistrările convorbirilor dintre cei doi bărbați au arătat că aceștia plănuiau un nou incendiu duminică pentru a defrișa o suprafață mult mai mare de teren „cu consecințe inimaginabile pentru mediu și pentru ordinea și siguranța publică”.