Cazul bărbatului din Pitești ucis de Poliție: Doi jandarmi, urmăriți penal. Unul dintre ei a fost reținut

Unul dintre poliţiştii reţinuţi în dosarul Piteşti are antecedente penale. Cum a devenit din „erou“ suspect de furt Mediafax Foto
  • Doi jandarmi sunt urmăriți penal în dosarul Pitești, de procurorii militari
  • În același caz, doi polițiști sunt în arest preventiv
  • Cei doi jandarmi sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte

Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București a anunțat miercuri că doi jandarmi sunt urmăriți penal în dosarul Pitești, deschis după ce un bărbat de 63 de ani a murit. În același caz, cercetat de Parchetul Tribunalului Argeș, doi polițiști sunt în arest preventiv.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București, cei doi jandarmi sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, „în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul IPJ Argeș”.

De asemenea, unul dintre jandarmi a fost reținut pentru 24 de ore.

În fapt s-a reținut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflați în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliție din cadrul IPJ Argeș-Poliția Municipiului Pitești, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Pitești. La fața locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenți de poliție au acționat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei”, au transmis porcurorii.

În acest moment cei doi polițiști sunt în arest preventiv.