• Doi jurnaliști spanioli și un activist irlandez au fost uciși de Al Qaeda acum o lună în Burkina Faso, în timp ce făceau un documentar despre braconajul din zonă.
  • Ancheta scoate la iveală detalii emoționante.
  • Doi dintre bărbați s-ar fi putut salva, dacă își abandonau prietenul rănit.

Doi jurnaliști spanioli și un activist irlandez au fost uciși de Al Qaeda acum o lună în Burkina Faso, în timp ce făceau un documentar despre braconajul din zonă.

Unul dintre ei, cameramanul Roberto Fraile, a fost grav rănit în momentul atacului, iar ceilalți doi prieteni nu au vrut să-l abandoneze. Totul se întâmpla acum o lună, când David Beriain și Roberto Fraile făceau un documentar despre braconajul din Burkina Faso împreună cu activistul irlandez Rory Young.

În timpul unei expediții, alături de armata burkineză, au dat peste o tabără Al Qaeda și încleștarea care a început atunci a durat câteva ore, în care teroriștii au reușit să se impună efectivelor militare care s-au retras. Cei trei europeni au rămas pe loc pentru că Roberto a fost rănit grav. David Beriain și Rory Young nu au vrut să-l abandoneze și sperau probabil că vor fi luați ostateci de teroriști, dar corpurile lor fără viață au fost găsite a doua zi, în locul în care au fost executați.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Moartea jurnaliștilor a fost un șoc pentru mulți colegi de breaslă care îi credeau deja nemuritori, mai ales că David și Roberto lucraseră împreună în cele mai periculoase locuri din lume unde au stat față în față cu talibanii din Afganistan sau cu traficanți de droguri și sicarios din America Latină.

Ce se mai știe despre dispariția românului Iulian Gherguț

Și românul Iulian Gherguț a fost răpit în 2005, tot în Burkina Faso si ultimele vești despre el sunt de acum 3 ani, în ultimul video transmis de teroriști care l-au răpit în timp ce lucra ca agent de securitate la o mină din nordul țării.

Pe lângă el sunt căutați acum în această zonă a Africii și alți 5 occidentali care au căzut în mâinile teroriștilor. Ultimul este un jurnalist francez care a fost răpit de membri ai organizației Al Qaeda.