• Doi ofițeri LAPD au fost concediați pentru că au jucat Pokemon GO și au ignorat un jaf în desfășurare.
  • În acea zi, fusese trimis un apel radio pentru „un 211 (jaf) în desfășurare”, potrivit hotărârii.
  • Crenshaw Plaza, situat la sud-vest de centrul orașului Los Angeles, era jefuit de mai mulți suspecți.

Doi polițiști din Los Angeles au rămas fără slujbe pentru că se jucau Pokemon GO în timpul programului, ignorând un apel radio pentru un jaf în desfășurare, informează Los Angeles Times.

În loc să răspundă la un apel din apropiere, Louis Lozano și Eric Mitchell au fost surprinși căutând pokémoni prin intermediul aplicației Pokémon GO, potrivit unei hotărâri din această lună a unei curți de apel din California.

În acea zi, fusese trimis un apel radio pentru „un 211 (jaf) în desfășurare”, potrivit hotărârii. Magazinul Macy’s din Crenshaw Plaza, situat la sud-vest de centrul orașului Los Angeles, era jefuit de mai mulți suspecți.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În hotărâre se menționează că ofițerul Darnell Davenport a auzit apelul în timp ce se îndrepta spre locul unei omucideri. Din locul în care se afla, el putea vedea Macy’s și o altă mașină de poliție care era ascunsă pe o alee. În această mașină de patrulare se aflau Lozano și Mitchell.

Deoarece Davenport nu i-a auzit răspunzând la apel, a preluat el însuși apelul, dar a observat că vehiculul s-a îndepărtat.

Înregistrarea de pe sistemul video digital a dezvăluit că jucau Pokemon

Sergentul Jose Gomez, supervizorul de patrulare din acea zi, și-a dat seama că Lozano și Mitchell se aflau în apropiere și i-a solicitat ca întăriri pentru jaf, dar nu a primit niciun răspuns, se arată în hotărârea judecătorească.

Gomez și-a dat seama mai târziu că vehiculul a răspuns la un alt apel în același timp în care Davenport a răspuns la jaf. Acest lucru l-a făcut curios și i-a interogat pe cei doi.

Aceștia au susținut că nu au auzit o cerere de întăriri pentru jaf, deoarece se aflau într-un parc unde era mult zgomot.

După ce nu a fost pe deplin convins, în ziua următoare Gomez a decis să revadă înregistrarea sistemului video digital al vehiculului.

Înregistrările au scos la iveală faptul că, în loc să răspundă la apel, cei doi ofițeri au jucat jocul mobil de realitate augmentată, Pokémon GO, timp de 20 de minute, se arată în hotărâre.

Cei doi au auzit în mod evident apelul, dar l-au ignorat, Greg G. Yacoubian. În hotărâre, Lozano a fost citat spunând: „Aw, la naiba.” atunci când se certau dacă ar trebui să răspundă la apel.

În apropiere, a fost observat un Snorlax, unul dintre personajele Pokémon, așa că bărbații s-au concentrat să îl captureze. Probele din hotărâre notează că Mitchell a prins creatura și a exclamat „I-am prins”.