• Doi poliţişti de frontieră din Timiș şi doi membri ai unei reţele de trafic de migranţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT.
  • Polițiștii primeau bani pentru a le oferi protecție membrilor grupării infracționale.
  • Jumătate din sumă ajungea direct la un comisar-șef din cadrul Poliției de Frontieră Timiș.

Doi poliţişti de frontieră din Timiș şi doi membri ai unei reţele de trafic de migranţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. Procurorii DIICOT anchetează patru persoane, dintre care doi angajați ai Poliției de Frontieră Timiș, care ajutau un grup infracțional ce se ocupa cu traficul de migranți.

Concret, cei doi polițiști primeau bani pentru a sprijini rețeaua de traficanți, iar jumătate din suma oferită drept mită ajungea chiar la comisarul-șef din cadrul Poliției de Frontieră Timiș.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2020 – februarie 2021, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat, un ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar-şef (…) a primit constant sume de bani, reprezentând jumătate din câștigurile obținute de către gruparea infracțională specializată în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, pentru a nu îndeplini un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu”, scrie în comunicatul procurorilor DIICOT.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În căutarea de probe, procurorii DIICOT București, însoţiţi de ofiţeri DGA, au făcut opt percheziții domiciliare în județul Timiș, la sediul unei instituții publice și la domiciliile unor membri ai grupării.

În dosar sunt vizate fapte de constituirea unui grup infracțional organizat, luare de mită, și folosirea în mod direct sau indirect de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

La sediul DIICOT – Structura Centrală, au fost conduse, pentru audieri, șase persoane.