• Fostul președinte american Donald Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton și pe alți câțiva democrați.
  • Trump acuză că aceștia au încercat să fraudeze alegerile prezidențiale americane din 2016 prin asocierea campaniei sale cu Rusia.
  • Moscova neagă însă orice implicare.

Fostul președinte american Donald Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton și pe alți câțiva democrați, acuzându-i că au încercat să fraudeze alegerile prezidențiale americane din 2016 prin asocierea campaniei sale cu Rusia, scrie BBC.

Donald Trump a învins-o pe Hillary Clinton în 2016, dar el susține că a fost vorba de „șantaj” și de alte pretenții, ca parte a unui „complot de neconceput” pentru a-i submina campania electorală.

Echipele de campanie și de tranziție ale lui Trump au fost acuzate că au conspirat cu agenți ruși pentru a influența alegerile în favoarea sa.

Recomandări

IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS
EU SUNT MIC, NU FAC NIMIC

Un raport publicat de o comisie a Senatului american condusă de republicani în 2020 a concluzionat că Rusia s-a folosit de agentul politic republican Paul Manafort și de site-ul WikiLeaks pentru a încerca să-l ajute pe Trump să câștige.

Moscova neagă însă orice implicare.

Raportul a afirmat că nu au fost găsite dovezi ale unei conspirații, dar a prezentat cazuri în care președintele ar fi putut obstrucționa justiția.