• În timpul unui interviu acordat pentru Fox News, Donald Trump a lansat afirmaţii controversate în contextul actual al protestelor din SUA
  • Preşedintele SUA a declarat că tehnica „strangulării”, folosită de poliţişti, este inacceptabilă de cele mai multe ori
  • Totuşi, consideră că poate fi şi o metodă „necesară”

Donald Trump a spus într-un interviu acordat lui Harris Faulkner, pentru Fox News, că „strangularea”, o tehnică folosită de unii poliţişti în imobilizarea suspecţilor, ar trebui să fie interzisă, vorbind la modul general. Cu toate acestea, preşedintele SUA a adăugat că metoda poate fi necesară în anumite situaţii, arată New York Times.

Preşedintele a ridicat, de asemenea, problema poliţiştilor care se află în situaţii de maximă violenţă, în confruntare cu oameni periculoşi: „Vreau să spun că există oameni extrem de răi. Aţi putut vedea asta în ultimele săptămâni.”

Cred că întregul concept al luptei de tip «strangulare» unu-la-unu sună destul de nevinovat. Dar apoi realizezi că nu este vorba despre o luptă unu-la-unu. Atunci se schimbă puţin povestea, în funcţie de forţă şi duritate.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Trump a adăugat că practica strangulării ar trebui, „în general, eliminată.”