• Dosarul lui Trump a fost predat de Camera Reprezentanţilor la Senat
  • Joe Biden crede că procedura de impreachment „trebuie să se întâmple”
  • Votul în Senat urmează să aibă loc pe 8 februarie

Dosarul de suspendare a fostului preşedinte american Donald Trump a fost transferat în Senatul SUA. Membrii Camerei Reprezentanţilor au urmat drumul ceremonial prin Capitoliu pentru a preda dosarul de instigare la insurecţie. Procedurile din Senat vor începe peste două săptămâni.

Constituţia prevede că Camera Reprezentanţilor va avea autoritatea de punere sub acuzare, iar preşedintele va fi înlăturat din funcţie la punerea sub acuzare şi condamnare pentru trădare, luare de mită sau alte infracţiuni grave.

Mai mult, secţiunea a treia a celui de-al 14-lea amendament la Constituţie interzice oricărei persoane care s-a angajat în insurecţie sau rebeliune împotriva Statelor Unite să deţină orice funcţie oficială în Statele Unite”, a afirmat Jamie Raskin.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Preşedintele Joe Biden a declarat că procedura de impeachment, care va începe pe 8 februarie, ”trebuie să se întâmple, ar fi mai rău dacă nu s-ar întâmpla.” Biden a mai spus că nu se aşteaptă ca 17 senatori republicani să voteze pentru condamnarea fostului preşedinte. Acesta ar fi numărul necesar de senatori pentru ca procedura de acuzare să treacă.

La începutul lui ianuarie, Donald Trump a devenit primul preşedinte din istoria Americii care a fost pus de două ori sub acuzare, în acelaşi mandat.