Dosar penal pentru un manelist care a filmat un videoclip în care apare un leu rănit

Sursa foto: Facebook
  • IPJ Argeș a deschis un dosar penal cu privire la un leu ce pare a fi maltrat
  • Leul în cauză apare într-un videoclip al manelistului Dani Mocanu
  • Comentariile cu privire la starea de sănătate a leului au fost foarte dure

Poliţiştii argeşeni anunţă deschiderea unui dosar penal după ce manelistul Dani Mocanu a filmat un videoclip în care apare un leu rănit şi subnutrit.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, referitor la realizarea unui videoclip cu un animal exotic, vă aducem la cunoştinţă următoarele: Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi efectuează verificări privind rele tratamente şi cruzimi împotriva animalelor, respectiv cu privire la condiţiile de deţinere a animalului ce apare în materialul filmat. În cauză a fost întocmit dosar penal, conform Legii 205 din 2004, privind protecţia animalelor, în care se desfăşoară cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, transmite IPJ Argeş.

Verificările au ca scop stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut faptele, respectiv identificarea şi audierea tuturor persoanelor implicate, precum şi verificarea asigurării condiţiilor de asistenţă medicală, îngrijire şi adăpost pentru animalul din filmare.

Surse locale au declarat pentru MEDIAFAX că este vorba despre un videoclip cu un leu rănit şi subnutrit, filmat de manelistul Dani Mocanu. Videoclipul are peste 4,3 milioane de vizualizări şi a stârnit un val de critici.

„Leul este foarte slab, ca să nu mai zic că este rănit la picior şi este vizibil că este maltrat. Nici nu are putere să stea în picioare!!!Ruşine!!!!” sau „Sper să ai soarta leului! O meriţi din plin!” sunt doar două comentarii.