• DNA a clasat dosarul în care a reținut-o pe Lia Olguța Vasilescu.
  • Lia Olguța Vasilescu a fost acuzată de luare de mită și spălare de bani.

Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, acum, din nou primar al Craiovei, a scăpat de dosarul penal în care DNA a reținut-o pentru 24 de ore. Se întâmpla în 2016, iar Olguța a fost acuzată atunci de luare de mită și spălare de bani.

„După patru ani de hărțuire sistematică, interceptări, abuzuri asupra unor apropiați care nu aveau altă vină decât că au vrut să mă ajute ca orașul Craiova să devină unul mai frumos, de denigrare, de stres pentru mine și familia mea, astăzi, am primit vestea clasării unui dosar pentru care am fost reținută și încătușată”, a fost mesajul postat de Olguța Vasilescu pe Facebook.

Procurorii DNA, fără probe certe și suficiente

Acum patru ani, DNA susținea că Olguța Vasilescu și-a folosit funcția de vicepreședinte al PSD ca să obțină sponsorizări de la oameni de afaceri, pentru campania electorală. Și că a luat mită peste 500 de mii de lei de la oameni de afaceri care aveau contracte cu Primăria Craiova.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție reținute inițial în sarcina inculpaților”, notează DNA.

Iubita lui Liviu Dragnea, audiată

Acum, procurorii Anticorupție spun că: „Nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă, că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor de corupție reținute inițial în sarcina inculpaților”. Cuvinte pretențioase, care spun practic că DNA a trimis-o pe Lia Olguța Vasilescu în judecată, iar abia apoi s-a apucat să caute dovezi clare.

Justiția din România ne-a oferit azi și un moment… plin de candoare. Iubita lui Liviu Dragnea a fost audiată în dosarul Teldrum.

„Am fost citată în calitate de martor în dosarul Tel Drum. Nu ştiu ce a vrut să afle de la mine, nu am dat declaraţii, cred că procurorul a vrut să ne cunoaştem. Acolo e vorba de fapte de când aveam eu 8 ani”, a spus Irina Tănase, la Antena 3.