• Liviu Dragnea a făcut o nouă contestație la executarea pedepsei
  • Fostul lider al social-democratilor a fost audiat azi prin videoconferință
  • Au existat, însă, probleme tehnice, iar părțile nu s-au înțeles

Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferinţă de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a susţine contestaţia la executare.

Însă audierea sa a fost marcată de probleme tehnice.

„Din păcate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost şi urmează să facă o adresă către Înalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din păcate, nu am prea înţeles mare lucru. Dânsul a susţinut, în esenţă, asta a spus, că se află într-o detenţie nelegală”, a declarat Flavia Teodosiu, avocatul lui Dragnea.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

La contestaţia de astăzi, apărătorii au invocat, drept temei pentru susţinerea contestaţiei, o decizie a Curţii Costituţionale.

„În 10 octombrie 2019 a apărut motivarea CCR care a statuat c la ICCJ nu a fost respectat articolul 29 din Legea 78 (pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, n.r) care prevedea ca toate completele de la fond să fie specializate”, a explicat Flavia Teodosiu.

Liviu Dragnea a fost condamnat, anul trecut, la 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive. Fostul lider PSD se află încarcerat la Penitenciarul Rahova.