Dragnea face declarații din spatele gratiilor: „Oricine zâmbeşte aici, zâmbeşte amar”

liviu dragnea urca intr-o masina. Sursa Foto: Mediafax / Alexandru Dobre
  • Fostul lider PSD a  făcut primele declaraţii după mai bine de un an de când a fost trimis în spatele gratiilor.
  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor a deschis a anchetă, pentru a verifica dacă discuţia s-a desfăşurat legal. 
  • Dragnea vorbeşte despre “ sistemul ocult” şi Tel Drum şi îţi povesteşte cum lucrează în atelierul de la Rahova.    
  • Fostul preşedinte PSD este de 13 luni în închisoare.

Liviu Dragnea apare în faţa ta cu o zi înainte de a se prezenta la DNA pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum. Interviul din spatele gratiilor a fost luat de fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu. Fostul lider PSD îşi face apariţia într-un  moment critic  pentru partid. Social democraţii se pregătesc să-şi aleagă un nou şef şi mulţi dintre apropiaţii lui Dragnea sunt în dispută cu actuala conducere interimară. Mai bine spus cu gruparea Ciolacu – Paul Stănescu.  În timpul interviului Dragnea a jucat cartea omului puternic, victima unui sistem ocult.

“Sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparaţie. Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat.” a povestit el la începutul interviului, apoi a schimbat foaia.

Dragnea susţine că nu a fost „lăsat în pace” nici în penitenciar.

“Oricine zâmbeşte aici, zâmbeşte amar. Dar asta nu înseamnă că m- au îngenuncheat sau m-au frânt. Asta nu se va întâmplă. Cu toate că ei, tot anul asta, nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat TOTAL NEVINOVAT, m-au adus aici […] Mâine sunt citat la DNA în dosarul Teldrum. E resucitat brusc, înainte de campania electorală, ca să se dezbată despre acest dosar.[…]  E vorba de două drumuri. Am înţeles că ar fi rămas doar un drum, dar o să văd mâine, drumurile există. Deci practic eu sunt acuzat că în timpul mandatului meu s-au făcut două drumuri.”

Dragnea susţine în continuare că este victima „statului paralel”. 

Fostul preşedinte al PSD a criticat tandemul Iohannis – PNL, la pachet cu actuala conducere a PSD și este sigur că numele său va fi rostit în discursul public din campania electorală.

“Sigur că o să fiu folosit, clar. E străvezie strategia, e limpede.[…] Actuala putere, această forţă politică, a mers în toate campaniile cu un mesaj anti-cineva. Sunt convins că şi acum vor merge la fel. E greu să meargă cu mesaj anti-PSD, pentru că PSD nu mai e perceput că partid de forţă şi opoziţie foarte serioasă. Atâţia ani de zile m-au demonizat, ajungand la un scor care să le dea posibilitatea să guverneze aşa cum guvernează, de ce sa nu mai încerce înca o dată? Iohannis nu are acum un adversar care să îi combată toate accesele şi atitudinile dictatoriale. M-au condamnat total nevinovat şi sunt fericiţi că m-au scos din viaţa politică. Mi-e luat dreptul de a vorbi, pentru a nu deranja. Mai apar din când în când acţiuni timide de contre, dar în final toată lumea devine înţeleaptă şi cu multe plecăciuni se merge înainte spre o situaţie destul de rea”, a spus Liviu Dragnea.