• Portarul de la sediul revistei Vogue din Marea Britanie a fost concediat pentru „profilare rasială” după ce i-a cerut editorului șef să folosească intrarea de serviciu.
  • Agentul de securitate nu l-ar fi recunoscut pe Edward Enninful.
  • „Astăzi am fost supus unei profilări rasial de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă”, spune editorul.

Portarul de la sediul principal Vogue a fost concendiat pentru „profilare rasială” după ce i-a refuzat intrarea în clădire editorului revistei, scrie BBC.

Editorul șef al Vogue, Edward Enninful, cel mai puternic și influent jurnalist de culoare al Marii Britanii, spune că a fost victima „profilării rasiale” la propriul birou când a fost invitat să intre prin ușa din spate.

Potrivit Daily Mail, agentul de securitate i-ar fi refuzat intrarea jurnalistului pentru că nu l-ar fi recunoscut, ba mai mult o altă insultă pentru Edward Enniful a fost atunci când portarul i-a spus să folosească intrarea de serviciu din spatele clădirii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Astăzi am fost supus unei profilări rasiale de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă”, spune editorul. Mai târziu, tot el a confirmat că paznicul a fost concendiat.

Enninful, în vârstă de 48 de ani, s-a născut în Ghana, dar a crescut în Vestul Londrei, a devenit prima persoană de culoare care a fost numită redactor al revistei Vogue în 2017.

Prietenii faimoși a jurnalistului sunt consternați de situația prin care a trecut Enninful. Naomi Campbell fiind una dintre aceștia.

„Când se va schimba acest lucru? Asta se întâmplă în Marea Britanie de ceva timp – îmi pare atât de rău că ai fost nevoit să treci prin asta, comentează supermodelul .