Editorul de culoare al revistei Vogue, poftit de paznic pe ușa din spate: ”Am fost victima rasismului”

Sursa foto: Profimedia
  • Portarul de la sediul revistei Vogue din Marea Britanie a fost concediat pentru „profilare rasială” după ce i-a cerut editorului șef să folosească intrarea de serviciu.
  • Agentul de securitate nu l-ar fi recunoscut pe Edward Enninful.
  • „Astăzi am fost supus unei profilări rasial de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă”, spune editorul.

Portarul de la sediul principal Vogue a fost concendiat pentru „profilare rasială” după ce i-a refuzat intrarea în clădire editorului revistei, scrie BBC.

Editorul șef al Vogue, Edward Enninful, cel mai puternic și influent jurnalist de culoare al Marii Britanii, spune că a fost victima „profilării rasiale” la propriul birou când a fost invitat să intre prin ușa din spate.

Potrivit Daily Mail, agentul de securitate i-ar fi refuzat intrarea jurnalistului pentru că nu l-ar fi recunoscut, ba mai mult o altă insultă pentru Edward Enniful a fost atunci când portarul i-a spus să folosească intrarea de serviciu din spatele clădirii.

„Astăzi am fost supus unei profilări rasiale de un agent de pază în timp ce intram la locul meu de muncă”, spune editorul. Mai târziu, tot el a confirmat că paznicul a fost concendiat.

Enninful, în vârstă de 48 de ani, s-a născut în Ghana, dar a crescut în Vestul Londrei, a devenit prima persoană de culoare care a fost numită redactor al revistei Vogue în 2017.

Prietenii faimoși a jurnalistului sunt consternați de situația prin care a trecut Enninful. Naomi Campbell fiind una dintre aceștia.

„Când se va schimba acest lucru? Asta se întâmplă în Marea Britanie de ceva timp – îmi pare atât de rău că ai fost nevoit să treci prin asta, comentează supermodelul .