• Autorităţile egiptene au eliberat un jurnalist care lucrează pentru reţeaua de televiziune Al Jazeera
  • Mahmoud Hussein a fost reţinut sub acuzaţia de răspândire de ştiri false, aderare la un grup interzis şi primire de fonduri străine
  • Un tribunal din Cairo a dispus eliberarea lui Hussein cu „măsuri de precauţie”

Autorităţile egiptene au eliberat un jurnalist care lucrează pentru reţeaua de televiziune Al Jazeera din Qatar, care a fost ţinut în arest timp de patru ani, relatează Reuters.

Mahmoud Hussein, un egiptean reţinut în decembrie 2016, după ce a venit în Cairo din Doha, în vacanţă, a fost reţinut sub acuzaţia de răspândire de ştiri false, aderare la un grup interzis şi primire de fonduri străine.

El a fost eliberat după ce Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Egipt au convenit să restabilească legăturile diplomatice, comerciale şi de călătorie cu Qatar, întrerupte în 2017, din cauza acuzaţiilor că Qatar ar fi susţinut terorismul, o acuzaţie pe care Doha o neagă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un tribunal din Cairo a dispus eliberarea lui Hussein cu „măsuri de precauţie”. Nu sunt clare condiţiile de eliberare, însă fratele său a spus că ar putea fi nevoit să stea câteva ore pe săptămână într-o secţie de poliţie.