El Chapo de Asia a fost arestat în Amsterdam. Cartelul de droguri pe care îl conduce produce 17 miliarde de dolari pe an

tse-chi-lop Foto: Sky News
  • Tse Chi Lop ar conduce cartelul de droguri cunoscut sub numele de Sindicatul Sam Gor
  • El a fost arestat pe aeroportul din Amsterdam în timp ce se pregătea pentru un zbor în Canada
  • Este unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume

Poliţia din Olanda a arestat presupusul şef al uneia dintre cele mai mari bande de droguri din lume, relatează BBC. Tse Chi Lop, un canadian născut în China, este liderul The Company, cartel care domină piaţa ilegală de droguri din Asia.

Notat ca fiind unul dintre cei mai căutaţi fugari din lume, Tse a fost reţinut pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Australia va încerca acum să îl extrădeze, pentru a fi judecat.

Poliţia federală din Australia crede că The Company, bandă cunoscută şi cu numele de Sindicatul Sam Gor, este responsabilă pentru 70% din toate drogurile ilegale care intră în ţară.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost comparat cu lordul mexican al drogurilor, Joaquin „El Chapo” Guzman, din cauza nivelului la care operează.

Se pare că poliţia australiană l-a urmărit pe Tse de mai bine de un deceniu înainte de a fi arestat în timp ce se pregătea pentru un zbor către Canada.